Cookie Consent

Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze​​ Privacy Policy voor meer informatie.

Datacadabra

Brand strategy en guide

Workshops

Propositie

Webdesign en development

Business development

No items found.

Bij Datacadabra maken gebruik van bestaande data of verzamelen data met bestaande systemen bij jouw bedrijf. We ontwikkelen (met behulp van ons eigen ontwikkelplatform) snel digitale hulpmiddelen die kunnen waarnemen, begrijpen en assisteren. Ooit gestart als startup in samenwerking met behulp van Briegel is Datacadabra uitgegroeid tot een zelfstandig bedrijf met vele (en voornamelijk interessante) klanten. Briegel helpt hierbij met de vermarkting en propositie van AI-oplossingen in de B2B sector.

Data. Het nieuwe goud. Bij Briegel krijgen we er vaak vragen over. Hoe, wat en waarom? Eén van die vragen kwam van een groot internationaal muziekbedrijf. Konden we misschien hetzelfde doen met data voor artiesten zoals partijen als SciSports dat voor voetballers doen? Zij hadden immers tientallen terrabytes aan informatie over de samenstelling en de consumptie van muziek. Dat vonden we een topidee. En Datacadabra werd geboren. Met al snel hele mooie resultaten.

Welk verschil heeft Briegel gemaakt?

Met het muziekcontract had Datacadabra een stevige basis. Maar de opdrachtgever verplaatste zijn digitale afdeling naar het buitenland. Briegel is toen uiteraard niet bij de pakken neer gaan zitten. We startten projecten met de UT en de Provincie. Zo groeiden we verder. Datacadabra is nu een scale-up met innovatieve technologie en een framework voor digitale intelligentie (A.I.) die bedrijven in licentie kunnen afnemen en waarop ze allerhande functionaliteiten kunnen draaien. Van het herkennen van invasieve exoten, zwerfvuil tot wegbedekking of zelfs tanden en kiezen.

Waar hangt het succes vanaf?

Er is veel tijd en geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van het Digital Intelligence Framework (DIF). Het succes hangt nu af van de mate waarin er tractie in de markt kan worden gegenereerd. In tijden van Corona was het best spannend om erin te blijven geloven en investeren. Maar inmiddels zijn er tal van toepassingen in de industrie, security, groenbeheer, waterbeheer, logistiek en leisure. Die tractie is key. Omdat Datacadabra in Twente op de UT is gevestigd en spannende, innovatieve dingen doet zijn mensen en capaciteit altijd binnen handbereik.

Wat heeft Datacadabra nog nodig?

Projecten waarmee we DIF verder kunnen laten uitgroeien tot een ‘standaard’ A.I. oplossingsframewerk. Als die motor aan het draaien gaat, ontstaat er een schaalbaar model waarmee partijen sneller, beter, duurzamer of efficiënter kunnen functioneren.

Reach out

We geloven in co-creatie. Jij hebt kennis van jouw product, wij van strategie, creatie, brands en business. En we zijn beiden ondernemers. Dat schept een band. Neem de proef op de som. Laten we ideeën uitwisselen.