Cookie Consent

Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze​​ Privacy Policy voor meer informatie.

Hoe laat je AI en de natuur samenwerken?

Natuur en moderne technologie: staat dat niet haaks op elkaar? Niets is minder waar, want Ecomoni zet Artificial Intelligence juist in om de natuur te monitoren en de biodiversiteit te ondersteunen. Hoe meer we over de natuur weten, hoe beter we deze kunnen ondersteunen en behouden.

Ecomoni maakt technische producten als onderzoekshulp voor ecologen. Dit bedrijf reikt ecologen de technologie aan om precies te meten wat ze willen meten, met als resultaat tijds- en energiebesparing. Zo hebben ecologen meer tijd om zich op hun onderzoeken te richten.

De nieuwste ontwikkeling van Ecomoni is de intelligente nestkast monitor. Deze module kan op een nestkast gemonteerd worden en heeft een kwalitatieve camera, een slimme sensor en maakt gebruik van AI-technologie.

De vraag van Ecomoni aan Briegel

Om het bedrijf op de kaart te zetten, vroeg Ecomoni of wij een propositie en huisstijl wilden opstellen. Deze hebben we daarna gebruikt om een logo en website design te maken.

Propositie en huisstijl

Ecomoni is een bedrijf dat vanaf scratch in de markt is gezet. Bij elk nieuw bedrijf zijn de propositie en de communicatie van belang. Wat ga je vertellen? En welke belofte doe je aan je klant? Met deze vragen gingen we ook aan de slag voor Ecomoni.

Je krijgt maar een kans om je bedrijf of product goed in de markt te zetten. Met een goede propositie verwijs je naar de waarde die je als merk of bedrijf belooft te leveren aan je klanten.  Zo vertel je in welke behoefte jouw product voorziet, wat de voordelen van jouw product zijn en waarom jouw product beter is dan het product van de concurrent. 

De huisstijl van Ecomoni is een visuele vertaling van de essentie van het bedrijf: technologie en de natuur als perfecte symbiose. Het kleurenpalet bestaat uit natuurlijke aardetinten en groentinten, en strakke donkere en lichte kleuren voor de technische uitstraling.

Alles komt samen in het logo

Het logo dat we voor Ecomoni hebben ontworpen, bestaat uit verschillende elementen: een monitor, een gloeilamp voor de innovatieve ideeën, een voetafdruk van een vogel, een camera, een ‘datastroom’ symbool en de nerven van een blad. Alle elementen van Ecomoni komen op deze manier in een natuurlijke kleur groen terug in het logo.

Website als visitekaartje

De website van Ecomoni introduceert het bedrijf, haar passie en de eerste ontwikkeling: de intelligente nestkast monitor. In de website komen de huisstijl en het logo natuurlijk prominent naar voren. ‍

Bekijk de Ecomoni website hier! →

Het resultaat

Wat we opgeleverd hebben, is een sterk logo, een prachtige en functionele website en een tevreden klant. En daar worden we bij Briegel ook fluitend blij van ;) ‍

‘’Ik vind het proces tot nu toe echt super verlopen!’’ - Jacob Kamminga, founder Ecomoni

Ga jij voor een professioneel logo en website ontwerp?